سخنرانی دکتر ثقفی نیا در نشست برسی مشکلات صنعت داروسازی کشور
دکتر ثقفینیا: با این روند سرمایه نسلهای بعد را از بین میبریم
دکتر امیراسماعیل ثقفینیا، عضو سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و مدیرعامل شرکت داروسازی درسا دارو در نشست برسی مشکلات صنعت داروسازی کشور با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری برای بهروزرسانی صنعت داروی کشور عنوان کرد: طبق قوانین بالادستی کشور ما موظف هستیم دارو را با بهترین کیفیت برای بیماران تولید کنیم زیرا اگر این فرآوردهها بی کیفیت تولید شوند در زندگی بیماران تاثیر منفی خواهد داشت و این اصل مهم باید نقطه قرمز همه فعالان عرصه دارو در کشور باشد.
وی در این باره افزود: خوشبختانه صنعت داروی کشور بهدلیل نظارت مضاعفی که بر آن وجود دارد تا حدود ۹۹ درصد در تامین کیفیت فرآوردههای دارویی موفق بوده است و این کار را انجام داده و میتوان گفت آنچه که در بازار دارویی کشور وجود دارد در نوع خود بهترین دارو در سطح بینالمللی است.
دکتر ثقفینیا در عین حال درباره مشکلات موجود در صنعت داروی کشور تاکید کرد: اما موضوع فقط توانایی تولید دارو نیست. در حال حاضر حدود ۲۷ درصد بهای تمام شده محصولات دارویی به اجرای کیفیت برمیگردد یعنی ما بتوانیم ماشینآلات خود را بهروزرسانی کنیم، آزمایشگاهها و تجهیزات آن را بهروزرسانی کرده و مدارک و مستندات کافی تهیه کنیم و درنهایت نظام مدیریت کیفیت را اجرایی کنیم.
وی در این زمینه خاطرنشان کرد: ما اگر بخواهیم صنعت داروسازی کشور را طبق یک روند معمولی بهروزرسانی کنیم، تنها برای اینکه بتوانیم استانداردهای داخلی را تامین کنیم، حدود ۱۸۵ میلیون یورو در سال نیاز داریم. در این زمینه اگر هدف صنعت دارو پرداختن به صادرات باشد، به این مفهوم که ۷۰ درصد صنعت دارویی کشور قادر به صادرات باشد، سالانه به ۴۹۰ میلیون دارو برای بهروزرسانی این صنعت نیاز خواهیم داشت. در این رابطه اگر به کدال شرکت های دارویی حاضر در بورس نگاه کنیم خواهیم دید که این شرکتها در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴ میلیون یورو در این زمینه هزینه کردهاند که کمتر از ۵ درصد هزینه مورد نیاز در این زمینه است.
این فعال صنعت داروی کشور تصریح کرد: این اعداد و ارقام نشان می دهد که ما امروز در حال درجا زدن و از بین بردن نیازهای نسل های آینده هستیم. ما در سال ۱۴۰۱ به میزان ۸۸۵۰ میلیارد تومان نیاز داریم که به صنعت تزریق کنیم تا بتواند خود را بازسازی کند.
دکتر ثقفینیا در پایان گفت: یادمان نرود که یکی از افتخارات انقلاب اسلامی همین صنعت دارو است و تقریبا ۹۵ درصد این صنعت پس از انقلاب شکل گرفته است و نباید این دستاوردها را با ندانمکاری و نگاههای کوتاهمدت از بین ببریم.